Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hellre sömn än romantik

Skulle du välja en tupplur i solen eller en stund med din
partner på semestern? En ny undersökning visar att de flesta väljer
sömnen.

Semestern är ofta en tid då vi vill ha avkoppling. Hur viktigt det är visar en rapport från nätresebyrån Expedia, där majoriteten av deltagarna svarar att de hellre sover på stranden än har en romantisk stund med sin partner.

- Semestern är en tid för återhämtning och det är tydligt att den extra sovstunden värderas högt, säger Susanne Svensson, nordisk marknadschef på Expedia.se.

Svenskar och tyskar hör till de sömnigaste medan norrmän, holländare, sydkoreaner och malaysier prioriterar romantik. Helt hopplösa är svenskar inte på området: 53 procent svarar ändå att de gärna passar på att vara intima med partnern under solresan.

Dricker mer

Skandinaviska strandbesökare vill helst bada när de är på stranden, följt av att sola och promenera. Indier ägnar sig exempelvis gärna åt andliga aktiviteter, det svarar 40 procent. De utöver antingen yoga, tai chi eller meditation. Svenskar tycker om att sporta i sanden också, 16 procent uppger att de joggar där, mot bara 8 procent av norrmänen och ynka 4 procent av danskarna.

Något annat vi gör mer av på solsemestern är att dricka alkohol. Mer än var tredje svensk svarade att de njuter av att kunna ta sig några extra glas jämfört med hemma. Men britter var mest sugna på att dricka under resan, nära hälften av dem uppger att de dricker mer än normalt.

Svenskar shoppar

Vi förbereder oss också olika inför stranden. Svenskar laddar upp genom att köpa badkläder, norrmän solar och fransmän och spanjorer vaxar sig, något bara en av tio svenskar uppger att de gör. Britter håller igen på maten, och även i Malaysia är det populärt att banta innan det är dags för stranden.

Sammanlagt svarade 8 600 personer från 21 nationer.