Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemlängtan vanligt på resan

Många längtar efter att resa iväg och se världen. Men väl utomlands får en hel del av resenärerna hemlängtan igen. Kranvatten hör till det som svenskarna saknar mest.

Hela 32 procent har någon gång känt hemlängtan under utlandssemestern. Det visar en ny undersökning av resesajten Skyscanner. Männen längtar efter hemmet något mer, 37 procent av dem har någon gång haft en stark önskan att åka hem till Sverige igen under resan. Bland kvinnor är den siffran 26 procent.

Det finns flera olika anledningar till att folk vill åka hem, men nära och kära är den största orsaken. 38 procent tycker att längtan efter folk där hemma blir för stor. Och det är inte alla som uppskattar det fria livet, var fjärde saknar sina rutiner.

-Trygghetsorienterade personer bör researcha resmålet ordentligt i förväg så att man har koll på hur man tar sig runt på destinationen och vilka aktiviteter man vill ägna sig åt på plats, anser Annica Jansson, Nordenchef på företaget.

Saknar kranvatten

Det svenska resenärer saknar allra mest utomlands är annars svenskt kranvatten, 42 procent längtar efter att dricka det. Kaffe kommer tvåa på den listan, 23 procent vill att den svarta drycken smakar bäst hemma. Andra saker som folk saknar på semestern är lösgodis och inhemska nyheter.

Närmare var fjärde person packar till och med ned ett paket kaffe i bagaget. 13 procent tar i stället med snus och tio procent packar med en påse godis.

Däremot står Kalles kaviar inte högt i kurs - det är minst saknat på resan, tillsammans med lingonsylt och Systembolaget.