Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hermansson slog två landslagsboxare

Fagerstatjejen Malin Hermansson, som boxas för BK 1925 i Karlstad, vann i helgen stortävlingen Falken Cup i Gävle. Efter att ha besegrat två landslagsboxare med 3–0 stod hon som segrare. Hon blev också utsedd till bästa damboxare i turneringen.

Malin Hermansson har inte matchat sedan SM så Falken Cup var en start på säsongen. Det var en väl förberedd Malin som kom till Gävle.

– Jag kände mig riktigt bra inför tävlingen. Jag känner mig säkrare i ringen nu och har ett bättre taktiskt upplägg.

Malin tävlade i 60-kilosklassen trots att hon vägde in på 57 kilo. Den första matchen blev en riktig kanonmatch från Malins sida.

– Ja det var den bästa matchen jag har gjort. Allt satt på plats och jag dominerade matchen.

Att vinna med klara 3–0 mot landslagsboxaren Helena Engvall, IF Linnea, och på det sättet Malin vann på, är ett bevis på att hon har utvecklats som boxare. I finalen mötte sedan Malin ytterligare en landslagsboxare, Sagal Adan från Angereds BC med en hel del internationell rutin.

Var det nervöst inför finalen? – Nej, inte nervöst, men jag visste att jag skulle möta en riktigt bra motståndare. Hon har bra räckvidd är snabb. Så det gällde att hela tiden veta hur man skulle agera. Jag var aldrig orolig och visste att jag måste följa min taktik och vara aggressiv. Det lyckades och jag vann åter med 3–0.

Malin blev också utsedd till Falken Cups bästa damboxare. Utmärkelsen gjordes av Punschpralinerna, en sammanslutning av äldre boxningskunniga. En utmärkelse som Malin verkligen värderade högt.

Nästa uppgift blir om 14 dagar i en match i Norge.