Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Heroiskt FAIK föll med bara tolv spelare

Två backpar, två centrar och tre kedjepar. Det var allt Fagersta AIK ställde upp med i förlusten med 7–2 borta mot Arvika HC.
– Men ingen vek ner sig, försvarar tränaren Mattias Karlsson.

Två sena återbud på söndagsmorgonen från Alexander Larsson och Tobias Eriksson lämnade stora hål i FAIK:s trupp mot Arvika. Plötsligt stod tränaren Mattias Karlsson endast med tolv utespelare.

– Jag har aldrig varit med om att jag har spelat med så lite folk, säger Karlsson.

Om FAIK:s trupp tidigare har känts tunn var den alltså ännu tunnare mot Arvika. Men de spelare som väl var på plats gjorde en smått heroisk insats och hyllades av sin tränare.

– Vi gjorde en bra match, tycker jag. Vi krigade på och skapade lägen. Jag är nöjd med killarna, de körde på i 60 minuter. Ingen vek ner sig.

Det var inte så att orken tröt för spelarna?– Nej, det var inte på grund av trötthet de (Arvika) gjorde mål. Det är små marginaler och det var inte så ojämnt som siffrorna visade. Vi sköt ju faktiskt 41 skott, säger Mattias Karlsson.

Ja, faktum är att FAIK länge hängde med spelmässigt i matchen. Efter den första perioden stod det 1–1 och efter den andra 4–2.

– Det var lite tungt, men det funkade väl. Det gick bra ändå, vi spelade jämnt, säger Pontus Ekegren som gjorde det första av FAIK:s två mål.

Kedjan med Jonas Ekegren, Pontus Ekegren och Jesper Persson fungerade också bra. De tre spelarna, alla med mycket fart under skridskorna, hotade Arvika flera gånger och kom till många lägen.

– Det blir lite högre tempo när man har med Jesper, säger Pontus Ekegren.

Formationen, och framför allt brödraparet Pontus och Jonas, lovordades också av tränare Karlsson:

– De gjorde sin bästa match för säsongen, kan jag tycka, säger han.

FAIK sköt 41 skott i matchen, men fick alltså bara utdelning på två av dem. Och när målen behövdes som mest i den tredje perioden uteblev de. Men bara för FAIK. Arvika å andra sidan satte tre och punkterade matchen totalt.

– Vi stod ändå upp hela matchen. Deras 5–2-mål kom efter en retur och de två sista målen gjorde de i numerärt överläge, säger Karlsson.

Läs mer: FAIK:s Mattias Karlsson var besviken efter matchen och menar att laget förtjänade minst en poäng. "Det låter otroligt, men..."

Se vad han säger om resultatet i måndagens FP.