Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hit bilar barnfamiljer

Fler väljer att hyra bil på semestern. Och när barnen sitter i baksätet är det Legoland och Disneyland som är populäraste resmålen.

Annons
Familjer som bilar åker gärna till nöjesparker i Europa.

Att se semesterresmålet från bilen är ett nöje som fler upptäcker. Det visar en Novus-undersökning som Ticket låtit göra. 25 procent uppger att de vanligtvis hyr bil när de vill utforska och ta sig runt någonstans på resan.

-Det är ofta billigare att hyra bil och göra egna avstickare än att köpa arrangerade utflykter, säger Maria Gertell, kommunikationsansvarig på Ticket.

Nio procent i undersökningen väljer i stället att ta taxi, och 20 procent promenerar för att upptäcka omgivningarna och ta sig runt.

I Stena Lines bilsemesterrapport är det fyra av tio som svarar att de tänker ta sig utanför Sveriges gränser med bil.

Barnfamiljer

Vanligast är det att åka på bilsemester med sin partner, men många reser också med barnen. Och 22 procent påverkas av var de små vill åka. Bland barnfamiljer hamnar därför Legoland i Billund och Disneyland i Paris högst upp på önskelistan. Karibiska badhotellet The Reef i Danmark och italienska nöjesparken Gardaland kommer därefter.

- Att åka på bilsemester har många fördelar, framförallt om man åker med barnen. Som förälder behöver man exempelvis inte vara orolig för att barnen ska tappa bort sina saker eller att de ska störa andra och det är ett trevligt sätt att upptäcka mycket nytt tillsammans med barnen, säger Jari Virtanen, chef för Stena Lines reseverksamhet.

Annons