Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hit bilar vi helst

Snart är det säsong för bilsemester. Och det är ett
medelhavsland som är årets mest populära destination för en
roadtrip. Men husbilar i Australien är också ett nytt populärt
alternativ.

När sommaren är här sätter sig svenskarna i sina bilar. En fjärdedel planerar en bilsemester i Europa, om man får tro en undersökning av TT Line. Och allra mest populärt är Italien. På andraplats kommer Frankrike - dit det framförallt är 90-talisterna som vill åka. Tyskland hamnar på tredje plats. Men det är mest populärt bland 20-talister.

- Det vi kan se i år är även att Tyskland och Österrike börjar konkurrera

mer med medelhavsländerna än förra året. Tyskland ligger nära och möjliggör en kortare semester, säger Tony Hansson, marknadsansvarig på företaget.

Återvänder

Många av dem som reser med bil besöker länder de redan varit i, det svarar hela 65 procent. Sammanlagt har 1 137 personer svarat i undersökningen, i åldrarna 18 till 90 år.

Men en annan trend visar att långväga resmål från husbilen också blir allt mer populärt. Åtminstone hos researrangören My Travel, där intresset för husbilssemestrar i Australien och Nya Zeeland har ökat med 20 procent i år.

-Kör-själv-trenden på semestern är på stark frammarsch bland långväga resenärer och plockar andelar från andra resformer, säger Susanne Ritzén Österberg, VD på My Planet.

Främst är det familjer som står för ökningen men också par utan barn.