Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjälper landstinget att utveckla vården

Invånarnas åsikter väger tungt när de kommande årens vård ska planeras, berättar landstingspolitikern Dennis Nilsson (S) som i lördags besökte Fagersta.

Annons
Jan Andersson och Marianne Larsson delade med sig av sina åsikter till landstingspolitikern Dennis Nilsson (S), som kom till Fagesta i lördags. Besöket var ett led i landstingets medborgardialog om framtidens vård. Cirka 1 200 länsbor har deltagit hittills.

Landstinget Västmanland fortsätter sin medborgardialog om framtidens hälso- och sjukvård.

– Detta gör att vi kan se vad medborgarna tycker. Det kommer väga rätt tungt. Man kan inte bortse från vad de tycker, säger Dennis Nilsson, ordförande i beredningen för invånardialog, landstinget Västmanland.

Specialistkliniker för äldrevård och psykiatri, bemanning och närheten till vård är tre prioriterade områden som kommit fram efter att omkring 1 200 länsbor sagt sitt om vilka områden de tycker är viktigast.

– Närheten till vård, med en bra vård i Fagersta är det som är viktigt för mig, eftersom jag ska flytta hit när jag blir pensionär, säger Jan Andersson, en av dem som deltog i lördagens invånarenkäter i Fagersta.

Användandet av hyrläkare kommer ofta upp när det gäller bemanningen inom vården.

– Det är ett bekymmer, inte bara i länet. Men situationen är som den är. Vi måste ha bemanning, säger Dennis Nilsson.

Landstingets medborgardialog fortsätter preliminärt fram till och med fredag. Detta ska kommer sedan vara en del i underlaget när landstingsfullmäktige fattar beslut om vårdens prioriteringar. Målet är att förändringarna ska vara genomförda senast år 2025.

Annons