Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

18-årige backen en av VIK:s ljuspunkter i förlustmatchen: "Det gäller ju att prestera"

Besvikelse i VIK efter ännu en förlust.
Men det fanns också saker att glädjas över i matchen.
18-årige Hercules Öhlander Horn, som för andra gången i karriären var med på sex backar, var en av dem.
– Det är bara att vara på hugget direkt, det är ju allvar, säger han efter matchen.

Annons

Hercules Öhlander Horn fick  dryga 13 minuters istid hemma mot Vita Hästen, i den blott andra matchen han fått istid i Hockeyallsvenskan.

Det blev förlust igen för VIK Hockey, med 0-2 hemma mot Vita Hästen.

Ett tungt fall i en sexpoängsmatch, som hade kunnat innebära att VIK klättrade upp ovanför kvalstrecket igen.

LÄS MER: Vita Hästen sänkte VIK i bottenmötet

Men det fanns också ljuspunkter för gulsvart i matchen. Tre relativt nya juniorer i August Nilsson (född 98), Gustav Lindberg (född 99) och Hercules Öhlander Horn (född 97) visade upp sig för hemmapubliken. För Öhlander Horn var det här blott andra matchen han fått speltid i A-laget, efter senaste matchen borta mot AIK.

– Det har varit roligt. Det känns som ett tempot inte är så mycket snabbare, men alla spelare är skickligare. Så man måste vara mer på hugget och vara med snabbare i tanken hela tiden, säger 18-åringen efter förlusten mot Vita Hästen.

Hur tycker du att omställningen har varit?

– Jag tycker att man kommer in i det ganska snabbt om man är redo när man kommer ut. Om man tror att man ska stå på en skridsko blir man ju rundad direkt, så det gäller att vara med hela tiden och ligga rätt i banan. Jag tycker att det gick ganska fort att vänja sig.

LÄS MER: 16-åring debuterar för VIK Hockey – delade ut propp i första bytet

Juniorerna har tagit plats i minst sagt skarpt läge, när VIK behöver segrar för att klättra upp från bottenskiktet i tabellen. Men att laget ligger illa till i tabellen är inget som gör Hercules Öhlander Horn stressad.

– Det är bara att vara på hugget direkt, det är ju allvar. Varje match betyder ju, så det är sånt man som hockeyspelare måste vänja sig vid. Så det är bara kul att komma in i hetluften direkt, säger Öhlander Horn och fortsätter:

– Det gäller ju att prestera. Det spelar ingen roll var man ligger egentligen. Det gäller att ta chansen när man får den.

Vad tycker du att du har för styrkor som spelare?

– Jag tycker att mina styrkor är att jag kan spela. Jag är ganska bra på det mesta, jag är inte skitbra på något men jag är inte dålig på något. Så jag kan spela åt båda hållen. Jag kan spela med puck och utan puck, och sen har jag väl ett spel, tycker jag själv, som när jag går från J20 till A-lag så behöver jag inte ändra så mycket.

Vad beror det på?

– Mitt spel är inte det här att man ska sticka i anfall varje gång och följa med som en forward. Jag spelar ganska enkelt. Jag vill göra andra bättre, ligga rätt hela tiden och spela åt båda hållen. Så jag behöver inte ändra på någonting.

Annons