Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chockbeskedet – säsongen över för VIK Hockeys spetsforward: "Fotskadad"

Här är VIK Hockeys mardrömsbesked – Markus Persson är skadad och missar resten av säsongen.
Nu jagar Gulsvart en ersättare.
– Ja, vi måste ersätta honom, säger sportchefen Andreas Appelgren till vik.se.

Annons

Markus Persson, VIK Hockey

Markus Persson var VIK Hockeys giftigaste offensiva nyförvärv inför 16/17.

Men det blir bara 11 spelade matcher och totalt 2+4=6 poäng under det första av två kontraktsår.

Forwarden är fotskadad och måste opereras.

– Han har en fotskada som han haft ett tag. Jag har bett honom att ändå ställa upp och spela ett antal matcher som han gjort ett antal veckor. Men nu går det inte längre och tyvärr får han ställa in säsongen och måste operera sin fot, säger Andreas Appelgren till klubbens hemsida.

Kommer ni att värva en ersättare?

– Ja, vi har hamnat i ett läge där vi är ganska tunna i både A-laget och juniorlaget med skador även på Linus Rosdahl och Eric Berkerud i J20. Vi har Jonte Berg med sin arm som är borta ett antal veckor till. Lundberg är dag till dag och snart på is. Adam Lidström har sin axel och är inte heller tillgänglig. Så vi är skadedrabbade och ja, vi måste jaga en ersättare för Markus Persson.

Kommer det loss pengar vid långtidsskador?

– När det blir en sådan här skada så vet vi att han kommer att vara borta under en längre period och då blir det så att lönekostnaderna går över på försäkringskassan och försäkringsbolag.

Hur ska ni jobba vidare nu?

– Vi måste jobba dagligen med de killarna som är här och friska. Vi har fortfarande ett antal spelare som är långtifrån sin normala poängskörd och tränarna och killarna måste jobba med det. Samtidigt får jag och "Zäta" (Patrik Zetterberg) titta på vad som finns. Det är en bit in i säsongen och det finns inte jättemycket spelare att välja på.

Annons