Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter målvaktsskadan - Olsson hyllar ersättaren: "Gör det för jäkla bra"

Annons

Inkastad i hetluften – och storspelat i två matcher. Nu hyllar VIK-tränaren Christer Olsson succéersättaren Marcus Dahlbom.

- Dahlbom gör det för jäkla bra. Skönt att vi har två bra målvakter, säger Olsson.

VIK-keepern Marcus Dahlbom storspelade mot Timrå.

Henrik Lundberg skadade sig mot BIK Karlskoga i den andra perioden . Då klev Marcus Dahlbom in och storspelade i 5-2-segern mot värmlänningarna. Och Dahlbom fortsatte på det spåret borta mot hemmastarka Timrå - men tvingades till slut släppa en puck förbi sig i NHK Arena.

VIK-keepern höll tätt i 50 minuter - sedan krutade John Westin in segermålet från nära håll. Pucken satt i ena krysset.

- Jag ser inte ens pucken. Tror den gick till höger om mig. Tyckte att jag täckte rätt bra men det var ett bra skott, säger Dahlbom.

Enligt VIK-keepern borde det inte ha blivit något mål. Dahlbom berättar att han är besviken över att spelet inte blåstes av kort före målet.

- Jag blev förbannad på domaren. Blev pååkt och drog huvudet i isen. Han borde ha blåst där. Det är en situation där deras spelare kör in i mig. Tror hela laget blir paralyserat av att han inte blåser. Vi blir fast i zonen och sedan kommer det ett skott som inte jag ser.

LÄS ÄVEN: Olssons kritik mot utespelarna.

Dahlbom pratade med domaren om händelsen efter matchen:

- Domaren tyckte att en av våra spelare åkte in i mig först. Men man åker aldrig in i egen målvakt om man inte har någon motståndare i ryggen som trycker till. Det känns tråkigt men det här är bara att glömma.

Dahlbom räddade 27 av 28 skott mot Timrå och klev av isen med starka 96,43 i räddningsprocent.

Då fick han stort beröm av tränaren Christer Olsson.

- Dahlbom gjorde det för jäkla bra. Man känner för honom. Han har inte haft en lätt start på säsongen. Han var värd något bättre.

- Skönt att vi har två bra målvakter. Det visste vi om.

Dahlbom när han får höra Olssons ord:

- Det känns bra att få spela. Har tränat väldigt hårt under den här perioden när jag inte har spelat och har sett till att vara redo. När man får chansen får man gå in och spika igen. Skönt att få två bra matcher i benen.

SE ÄVEN: TV-tyck efter Timrå-Västerås.

Olsson var kritisk mot att utespelarna inte visade tillräckligt bra inställning. Då säger Dahlbom så här:

- Tycker ändå att vi kommer till matchen med en bra inställning. Det syns på grabbarna att vi är fokuserade men sedan är det svårt att gå in i någon annans skalle och veta vad som händer. Jag tycker inte att det var någon fel på inställningen.

- Bitvis gör vi en bra match men vi kommer inte in under skinnet på dem. Vi har tufft att komma in på mål och får inga långa anfall. De får vända spelet snabbt på oss.

Annons