Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johansson: "Därför kommer Plus höja sportbevakningen – det är enda vägen framåt"

Sportjournalistiken har engagerat Sverige i hundratals år.
Det vore sorgligt att sluta nu.
Vi väljer utveckling före avveckling – och höjer ribban för att säkra en tillfredsställande produkt för dig som betalande kund.
Nu sätter vi Plus på den västmanländska sportbevakningen.

Annons

Alla är vi olika, men alla är vi på våra egna sätt konsumenter av samhället och våra upplevelser.

Åker jag och handlar pizza får jag betala för degen, osten, skinkan, pizzabagarnas tid och lokalkostnader.

Jag har passionerade känslor för musik till den grad att livet skulle sakna en elementär del utan den. Därför betalar jag 99 kronor i månaden för streamingtjänsten Spotify, även om jag i ärlighetens namn värderar dess värde till åtminstone 500 kronor per kalendervändning.

Handla kyckling och ris på lokala matbutiken? Inte gratis.

Abonnemang för gymkortet? Inte gratis.

Inträde för att se VIK Hockeys eller VSK Fotbolls matcher? Kostar pengar.

När min gamla iPhone blir dassig och jag vill köpa en ny kan jag tyvärr inte gå in på elektronikaffären och hämta ut en gratis iPhone 7s som ersättare. Tillverkaren Apple kan inte ge bort sin produkt gratis eftersom deras verksamhet kostar pengar att bedriva. Det ska betalas löner, lokaler, transporter, reklam, tillverkning och allt annat du kan tänka dig.

Mig veterligen är det försvinnande få verksamheter som ger bort sin tjänst eller produkt.

Så tänk igenom situationen – varför ska medieföretag skänka bort sin digitala produkt gratis? C More, Viaplay, Netflix och så vidare erbjuder en tjänst och tar betalt. Det är hög tid att vi gör likadant.

Åker jag och handlar pizza får jag betala för degen, osten, skinkan, pizzabagarnas tid och lokalkostnader.
Med Sport Västmanlands nya Plusbevakning kommer du som betalande kund få tillgång till exakt allt vi producerar. Som exempelvis våra livesändningar från stora matcher – och den spetsiga bevakningen av länets största publik- och elitklubbar.

I Västmanland drömmer vi sportintresserade om att se VIK Hockey spela i SHL och ge oss matcher mot Skellefteå, Djurgården, Färjestad och de andra storklubbarna.

Vi hoppas att VSK Fotboll en fin dag kan kvalificera sig för allsvenskan och ta hit Malmö FF, IFK Göteborg och AIK till Solid Park Arena.

Där är vi överens om att det fundamentala verktyget för att säkra den existensen är att finansiera satsningarna. Öka spelarbudgeterna för att värva bättre spelare och vinna fler matcher.

Det är ingen skillnad att bedriva en sportredaktion.

Vi måste också finansiera vår verksamhet, våra löner, våra resor till bortamatcher, kostnader för utrustning och så vidare för att kunna erbjuda god kvalitet och engagerande journalistik.

Det har vi gjort genom att ta betalt för vår produkt av våra pappersprenumeranter i alla tider. Den enda skillnaden nu är att vår bransch äntligen bestämt sig för att sluta skänka bort vårt arbete gratis digitalt.

Med Plussatsningen satsar vi tydligt på att belöna dig som betalande kund.

Plusjournalistiken i Sport Västmanland kommer med en skärpt kravbild, vi kommer öka vår lokala närvaro ute bland klubbarna och framför allt människorna, idrottarna och profilerna vi bevakar.

2017 satsar vi ännu mer än tidigare på att ta dig som betalande kund närmare våra elitlag. Vi kommer också satsa på att livesända fler matcher. Det kanske blir just ditt lokala division 4-lag som har studio och livesändning från sin fotbollsmatch i sommar.

En lokal tjänst och produkt som ingen annan erbjuder på samma nivå som vi.

Exempelvis som när vi sände från Fagersta Södras avancemang till division 3 och kunde visa firandet från omklädningsrummet live till alla tittare.

Eller som när vi sände båda BK 30:s kvalmatcher till Elitettan med start från bortamatchen i Mölndal utanför Göteborg.

Det finns ett uttryck som sammanfattar all kommersiell verksamhet: ”Man får vad man betalar för”.

Hos oss får du exakt allt vi producerar för 99 kronor i månaden.

HIGHLIGHTS: Se några av guldklimparna från våra livesändningar under 2016. Som betalande pluskund kan du räkna med mycket mer av detta under 2017 och framåt.

Människan tycker om sina vanor. Det här är en ny verklighet som vid alla nyheter innebär en förändring av de tidigare rutinerna.

Vi är medvetna om det.

Därför är vi också beredda att göra vårt för att säkerställa en god produkt.

Den västmanländska sportjournalistiken har engagerat i hundratals år och vi vill inte bara behålla den i formen som varit fram till i dag.

Vi har bestämt oss.

Vi kommer att ta den till Plusnivå.