Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsson om de höga kraven på VIK-centern: "Han gör mycket bra i skymundan som inte får rubriker"

Annons

Fredrik Johansson har inte levt upp till de höga poängkraven. VIK-tränaren Christer Olsson är ändå väldigt nöjd med sin lagkapten - och säger:

- Han gör mycket bra i skymundan som inte får rubriker, saker som jag som tränare värdesätter högt.

VIK-kaptenen Fredrik Johansson.

SE ÄVEN: Veteranen om mäktiga slagskottet i slutsekunderna.

Fredrik Johanssons säsong har gått mycket upp och ner. Inför matchen mot Almtuna hade han sämst plus/minus i laget med -7 och stod noterad för 2+1=3 poäng efter 16 matcher.

Men mot Almtuna lossnade det för VIK-kaptenen som sköt det viktiga och snygga 3-2-målet med fem minuter kvar av matchen. Dessutom hade han en assist till Christopher Fishs 2-1-mål.

- Poängproduktionen har gått tungt så det var skönt att det lossnande. Spelet under säsongen för egen del, precis som för laget, har varit lite upp och ner, säger Johansson.

- Det viktigaste är ändå att vi på slutet har hittat fler sätt att vinna matcherna på och att vi som lag har lyckats ta några vinster efter den jobbiga starten.

LÄS ÄVEN: Leksandslånet hyllades av Olsson.

VIK-tränaren Christer Olsson var glad över att Johansson fick göra två poäng - och berättar för Sporten att han värdesätter sin lagkapten högt.

- Roligt att "Freddans" line gjorde två mål. Och det är viktigt att få i gång Freddan. Folk har ju krav på att han ska producera poäng. Men han gör mycket i skymundan som inte får rubriker, saker som jag som tränare värdesätter högt.

Vilka saker tänker du på?

- Han håller gruppen i balans hela tiden, värderar alltid lägena på isen och spelar efter det sätt som jag och Tony (Zabel) vill att han ska spela. Han har tagit ett stort ansvar tidigt på säsongen när vi haft skadeproblem och så vidare.

Olsson fortsätter:

- Han har spelat med Hampus Wallin (junior) och tog hand om honom. Han har spelat med Lukas Zetterberg och tog även hand om honom på ett bra sätt. Freddan gör mycker bra saker som inte alltid syns utåt. Och givetvis, får vi fart på hans poängproduktion hjälper det givetvis laget.

SE ÄVEN: Höjdpunkterna från VIK-Almtuna.

Annons