Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK-chefen gläds över klubbens uppsving - och hyllar 16-åringen: "Betalar gärna för att få se"

Annons

VIK Hockey går tungt och är nästjumbo i tabellen. Då gläds Patrik Zetterberg över ungdomsverksamhetens uppsving.

- Det finns många duktiga killar som trycker på underifrån och framtiden ser absolut ljus ut, säger den assisterande sportchefen till vik.se.

LÄS ÄVEN: Praktiserade som materialare i VIK - fick göra debut i A-laget.

VIK har haft mycket skadeproblem under säsongen vilket har gjort att flera juniorer har fått chansen.

Forwardsduon Christopher Jansson och Hampus Wallin har fått bra med istid – och i den senaste förlustmatchen mot Vita Hästen (0-2) fick tre junior chansen: backduon August Nilsson och Herculs Öhlander Horn samt den 16-årige forwarden Gustav Lindberg.

Patrik Zetterberg ser positivt på att man kan släppa fram de unga spelarna. VIK har de senaste åren fått kritik för att man inte har gett juniorerna chansen.

- De har gjort det jättebra och kommer in och vågar. Sedan kan man inte räkna med att någon ska vara en frälsare direkt och göra tre mål. Det är inte det som det handlar om. Det är bra att de får vara med och känna att de inte är så långt ifrån och är där och tävlar, säger Zetterberg till vik.se.

- Likväl känner då de andra spelarna i juniorlagen att fasiken är de där så ska jag också kunna ta mig dit. Det blir en härlig spinoff på något sätt.

LÄS ÄVEN: VIK-tränaren: "Drabbas inte av panik".

Patrik Zetterberg och Andreas Appelgren.

En av de stora snackisarna efter Vita Hästen var Gustav Lindbergs A-lagsdebut. 16-åringen klev in och lirade totalt respektlöst och spelade sju minuter.

Zetterberg gillade vad han såg:

- Han är en riktig talang och står för det här som är lite extra spännande. Det är en spelare som publiken gärna betalar för att få se. Det är en lirare som luktar sig till målchanser och stänker dit puckarna när han får läge.

- Det är jätteroligt att han fick vara med och göra debut. Och han gjorde det bra. Jag tycker att han skickade helt rätt signaler och det är den respektlösheten som man vill se när de här unga killarna kommer in.

Gustav Lindberg gjorde A-lagsdebut mot Vita Hästen.

LÄS ÄVEN: 18-årige VIK-backen glänste.

Om A-laget presterar dåligt går juniorlagen klart bättre. J20 Superelit har häng på en topp femplats inför de tre sista omgångarna. Man är bara två poäng efter femman Timrå.

J20-laget möter Skellefteå hemma på både fredag och lördag – och avslutar sedan mot Luleå hemma på söndag.

- Vi slåss om att få vara med bland de tio bästa J20-lagen efter jul. Hamnar vi där riskerar vi inte att åka ur. Gör vi det vi ska har vi stora chanser att nypa en fjärdeplats.

J18 Elit har redan säkrat topp fem och kan bli som bäst trea med två omgångar kvar (Färjestad borta 8/12 och Falu IF hemma 11/12).

- Jättekul att vi är klara för J18-allsvenskan efter jul. Det gör att vi bara kommer att spela toppmatcher vilket är fantastiskt för utvecklingen och utbildningen.

- Det finns många duktiga killar som trycker på underifrån i olika årskullar. Framtiden ser absolut ljus ut för VIK Hockey.

Annons