Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hofors kunde inte  sätta stopp för FAIK

Fagersta AIK tog ett stort kliv närmare kvalserien till division 1 när man på torsdagskvällen bortabesegrade Hofors HC i den första matchen av andra play off-rundan.

Ishockey. FAIK var bättre än hemmalaget och vann välförtjänt med 6-3 (1-1, 3-1, 2-1).

Inför matchen hade FAIK plusstatistik mot Hofors. Två relativt enkla segrar tidigare i vintras och sedan en uddamålsförlust i en stort sett betydelselös match. FAIK-tränaren Alf Spolander var också nöjd med att få möta Hofors i play off-finalen, då alternativet Oppala/ IK Sätra blivit något av ett spöke för Fagerstagrabbarna.

På torsdagskvällen var det emellertid hemmalaget som började bäst. – Första tio minuterna var lite halvdana, säger FAIK-tränaren Alf Spolander.

– Vi var överkonstruktiva och kaxiga. Dribblade i egen zon till exempel.

Trots att FAIK sedan spelade upp sig, så var det hemmalaget som tog ledningen två minuter före pausvilan. FAIK-repliken kom dock snabbt då man kvitterade i powerplay bara minuten senare.

I andra tog FAIK ledningen tidigt, men denna gång replikerade hemmalaget nästan lika snabbt. Men när FAIK sedan åter tog ledningen, så kunde inte Hofors svara. FAIK ökade på till 4-2 innan perioden var över.

– Efter första periodens första 10 minuter så var resten vår match, menar Spolander.

– Vi gjorde det jäkligt bra. Vi började spela enkelt, höll oss till matchplanen och då blev det ett helt annat spel.

Tio minuter in i tredje perioden ökade FAIK också på till 5-2 och då var matchen avgjord. Visserligen reducerade Hofors med fyra minuter kvar, i spel i numerärt underläge, men det var inget som störde FAIK.

– Nej, det var aldrig oroligt. Vi drabbades inte av någon panik, menar Spolander. I slutminuterna spikade sedan bortalaget segersiffrorna 6-3.

– Idag var det bra på alla händer. En riktig lagseger. Vi spelade homogent och enkelt. Helt enligt ritningarna, säger en nöjd Spolander, som i ett starkt kollektiv ändå pekar ut Casper Sandström, som den som förtjänade högsta FAIK-betyg.

Läs mer i fredagens Fagersta-Posten.

TED LINDHOLM