Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hög kvalitet på Mariaskolan – trots lärarbrist

Annons

Svar på insändare av "Orolig Fagerstabo". Sveriges kommuner står inför en stor utmaning som består i hur vi ska kunna ersätta personal som av olika anledningar slutar. Inom skolans verksamhet är detta en realitet, vi har brist på legitimerade lärare, förskollärare och fritidspedagoger.

Precis som ”Orolig Fagerstabo” skriver är det svårt att rekrytera behörig personal. Det gäller samtliga skolor i Fagersta. Detta gör att skolorna tidvis får ta in tillfälliga vikarier som är kompetenta men inte innehar legitimation och inte heller kan anställas på en tillsvidareanställning.

När det gäller personalvård så har samtlig personal i Fagerstas grundskolor precis i dagarna fyllt i en enkät gällande den psykosociala arbetsmiljön ute på skolorna. Vi har nu sammanställt svar från Mariaskolan där all personal anställda längre än sex månader har svarat. Resultatet visar att den psykosociala arbetsmiljön är god och att skolans ledning har personalens förtroende. Att Mariaskolan dessutom har en väntelista till skolan där föräldrar önskar placera sina barn tyder också på att Mariaskolan har en hög kvalité.

Den psykosociala enkäten som ifyllts anonymt visar att personalen har förtroende för skolledningen, ett förtroende som förvaltningsledningen delar.

Per Österberg, förvaltningschef

Kickie Svensson, skolchef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons