Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hög tonsäkerhet om livet just nu

Lyra Ekström LindbäckI tidenModernista

Annons

ROMAN. Lyra Ekström Lindbäck berättar flyhänt och rappt om unga 2016-talares steg ut i identitet, arbete och kärleksrelationer och den där tiden när ungdomsårens sätt att träffas börjar förlora sin mening.

Huvudpersonen Christoffer är modeskribent och musikkritiker som rör sig medvetet med kretsens markörer, redan på första sidan sjunger Seinabo Sey, ett par färska Jil Sanders-jeans fuktas till rätt passform och under en föreläsning på universitetet i Stockholm exponerar han ena kattörat på sina Kenzo-strumpor.

Christoffer lever på att försöka teckna ned det som ännu knapp kan anas.

Att skriva briljant, skarpt och eget om populärkultur driver den 30-årige Christoffer ut mot kanten. Han jobbar, festar, reser medan magen värker.

Han pressar ur sig recensioner medan magsyran bubblar och fräser i halsen och han får svårt att andas. Impulserna att kolla twitter och Facebook tvingar upp honom ur panikångestvrålets fosterställning och fyller honom med äckel. Han är vid sina drömmars mål men målet töms på mening.

Utbränd vid 30, det ligger i tiden med korta otrygga anställningar och en arbetsmarknad som är arbetsgivarens, och Lyra Ekstrom Lindbäck berättar en del av den verkligheten i en så kallad generationsroman med högkänslig tonsäkerhet och genuin Stockholmiana.

Annons