Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höga avgifter kan få folk att överge Norberg

Norberg är ju en av Sveriges mindre kommuner och här finns en hel del problem, som en del blundar för.

Annons

Vi har en hög kommunalskatt och relativt höga hyror. En färsk undersökning visade ju att månadskostnaden för en trerummare i Norberg är 1 926 kronor/månad, i Västerås 1 426 kronor och i Surahammar 1 539 kronor. Priserna för el, värme, avfall och vatten är högst i Norberg jämfört med övriga länet. Ändå får vi hyreshöjningar varje år trots slitna bostäder. Vad skall locka norbergarna att stanna kvar och pendla? Till och med kronofogden har mycket att göra i Norberg enligt FP.

Nu plötsligt kunde vi läsa att kommunen ska höja lönerna för lärare och sjuksköterskor med 500 kronor/månad. Vad får de som gör grovjobbet med våra barn och gamla, till exempel undersköterskorna?

Avgifterna i äldreomsorgen verkar höjas godtyckligt. Har man turen som anhörig, att komma fram till ansvarig tjänsteman får man bara beskedet att ”det är bara så”. Man tycks behandla de svaga hur som helst. Visa lite respekt!

Hoppas nu att de nya förtroendevalda och revisorerna tar nya tag och tar sig en ordentlig titt på hur allt fungerar eller ej fungerar.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons