Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högby Alpina har hittat ett nytt hem

Pendlandet till Smedjebacken är över. Nu har Högby Alpina SLK intagit Klackbergsbacken i stället.
– Vi har saknat en träffpunkt, säger ordföranden.

Sedan anläggningen i Högbyn la ner har skidklubben Högby Alpina fått pendla till Smedjebacken för att träna sina ungdomar. Men i år har klubben styrt upp ett samarbete så att de i stället kan träna i Klackbergsbacken under säsongen.

– Det blev långa träningskvällar, vi kom hem nio-halv tio på kvällen. Men nu är vi jättenöjda med att kunna vara här, säger ordföranden Lotta Narkiniemi.

Klubben har 15-20 aktiva ungdomar som tävlar runt om i Sverige. Och bara sedan flytten till Klackberg har flera nya förmågor tillkommit.

– Vi hade åtta nya förra veckan. Sedan lockar också Frida Hansdotter. Hon är en stor förebild, säger Narkiniemi.

Två gånger i veckan tar sig Högby Alpina till Klackberg. Passen är minst två timmar långa, och då är det bra att ha föräldrar som hjälper till.

– Det är ungefär 15 familjer som är här. De känner varandra och det är kul att det finns en gemensam idrott för alla i familjen.

Mer: Se flera bilder i onsdagens FP.