Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högst hotell i New York

Ännu ett hotell har invigts i New York. Det är inte bara stadens
högsta - utan slår även hela Nordamerikas rekord.

New York-turister kan glädja sig åt ännu en utkiksplats över stadens fantastiska skyline. Ett nytt hotell i Midtown, Manhattan, har nu utsetts till Nordamerikas högsta. The Courtyard-Residence Inn Central Park är en 68 våningar hög byggnad, och sträcker sig 228 meter upp i himlen, enligt organisationen Council on Tall Buildings and Urban Habitat. Egentligen är det två hotell - The Courtyard, som har 378 rum, och Residence Inn - som huserar på våningarna 37 till 65. Där kan man bara bo om man stannar mer än fem nätter.

Nära Central Park

Hotellet ligger fem kvarter från Central Park och ungefär tio minuter från Times Square, på 1717 Broadway. Här finns en bistro, över 6 000 kvadratmeter mötesplatser och ett soldäck utomhus.

Men den nya hotellbyggnaden kommer inte i närheten av världens högsta hotell, JW Marriott Marquis, som är hela 354 meter högt. Det ligger - inte särskilt överraskande - i Dubai.

Hotellet som ligger högst från marken är dock ett annat - det är Ritz Carlton i Hong Kong, på våning 102 till 118, 484 meter upp i luften.