Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högtryck för semlan

Bara i dag, på fettisdagen, äter vi flera miljoner semlor.

Redan i januari börjar fikagästerna i norra länsdelen fråga efter de fyllda bullarna.

– Vi försöker hålla lite på traditionerna och börjar inte sälja semlor förrän den 21 februari, säger Elisabeth Ekegren, som arbetar på hembygdsgårdens fik, Kaffestugan, i Västanfors.

Från mitten av januari säljs semlor på Elsa Anderssons konditori i Norberg.

– Wienersemlor och minisemlor finns hela veckan, men de klassiska semlorna säljer vi bara på tisdagar, säger Kristina Leijonhufvud, som driver Elsa Anderssons konditori.

Elsa Anderssons brukar sälja runt tusen semlor under fettisdagen.