Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holmqvist besviken på inställningen

Rejäl uppförsbacke redan efter knappt en minut i förlusten.

Annons
FAIK:s tränare Mikael Holmqvist vill se en bättre inställning hos spelarna.

Fagersta AIK hämtade tränaren Mikael Holmqvist från Hofors HC till den här säsongen. Och när FAIK under torsdagskvällen spelade mot just Hofors i en träningsmatch hade nog Holmqvist velat åka hem med en seger.

Så blev det inte. FAIK föll med 3–2. Och Holmqvist var märkbart besviken.

– Det var en tight match, men jag tycker ändå att vi skänker bort den, säger han.

Redan efter 51 sekunder stod det 2–0 till Hofors och FAIK var inte alls med från start. Jesper Persson gjorde förvisso 2–1 i början av den andra perioden. Men i stället för en kvittering kom 3–1 efter ett friläge i slutet av samma period.

– Vi fick jaga hela matchen. När pucken släpptes stod vi och sov, säger Holmqvist.

Närmare än en reducering signerat Sebastian Varjomaa i slutperioden kom inte FAIK.

Tar ni med er någonting från matchen?– Nej, vi tar inte med oss någonting. Vi var det bättre laget, men det blev lite för omständligt och vi spelade för svårt. Vi pratade om att spela enkelt, men det gjorde vi inte.

Något som också syntes i matchprotokollet var FAIK:s skottstatistik. Laget hade hela 43 skott på mål, men lyckades alltså bara förvalta 2.

– Det har lite med inställningen att göra, om man verkligen vill ha in pucken.

Var det här sämre än det ni presterade i cupen?– Ja, det var det. Det kändes som en inställningsfråga. Vi var inte beredda att ta kampen, helt enkelt. Vi kan inte gå på 95 procent. Vi måste gå på 100 procent om det ska bli bra. Motivation slår klass.

Positivt för FAIK var dock att nyförvärvet Viktor Hedfors gjorde sin första match för säsongen efter sin knäskada. Och han gjorde det med bravur.

– Jag tyckte att han klev in och jobbade väldigt bra, säger Holmqvist.

Annons