Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon blev bäst – men missade ändå målet

Norbergs OK:s Camilla Johansson tog sig i mål som bästa lokala damåkare i Vasaloppet. Men helt nöjd var hon inte – hon missade nämligen sitt eget mål med cirka fem minuter.

27-åriga Johansson tog sig i mål på 6.21.49 och kom i och med det på 108:e plats bland damerna i Vasaloppet (totalt 3103:e plats). Tidigare har hon kommit på 111:e plats och 116:e plats. Målet närmar sig.

– Jag siktar på att bli topp hundra, säger Johansson.

Siktar du på det redan nästa år i så fall?– Absolut.

Spåren var tunga och Johansson tappade mycket tid genom att börja på vänster sida vid starten. Den högra delen av startfältet gick mycket snabbare. Men trots det, och att hon missade sitt eget mål med ungefär fem minuter upp till topp hundra, ser hon med tillförsikt mot nästa år.

– Vasaloppet är årets roligaste tävling, det är ett bra mål att sträva mot. Jag har åkt ganska mycket skidor i vinter, både i Sälen och i Osa, säger Johansson och hyllar sitt gamla hemmaspår i Norberg:

– Jag har åkt mycket i Klackberg också. Det är verkligen jättebra att det spåret har funnits.

När Johansson väl slår sig in bland de 100 främsta damåkarna i Vasaloppet kan hon sikta mot nästa mål – att bli en riktig veteran.

– Det är klart att jag vill bli det. Det är 30 lopp som gäller.

Läs mer: Läs i onsdagens FP vem som blev bästa manlige lokale åkare i Vasaloppet.