Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon fick grönt hår efter nytt vattenverk

"Det smög sig på lite grann, till slut var det mina barn som sa att jag var illgrön i håret", säger Kristina Engberg.

Skinnskatteberg har haft problem med vattnet i flera år. Innan det nya vattenverket i Färna och vattenledningen därifrån byggdes, som tillsammans kostat nästan 30 miljoner kronor, har vattnet hämtats från Riddarhyttan. Järnet och manganet har gjort att vattnet ibland färgats brunt.

Kristina Engberg är en av dem som nu får sitt vatten från den nya. Men från att ha haft vatten som tidvis var brunt, fick hon nu vatten som hon menar gjort hennes hår till tuggummi och tidvis färgat det grönt.

– Det smög sig på lite grann, till slut var det mina barn som sa att jag var illgrön i håret, säger Kristina Engberg, och berättar att fler i kommunen råkat ut för samma sak.

Hon har inte tvättat håret hemma på flera månader och tror bestämt att missfärgningen beror på kommunens nya vattentäkt.

Enligt kommunen har problemet snarare att göra med hushållsvattenberedare som behöver bytas ut.

– Det är inget fel på vattnet. Nu har vi toppenvatten. Vi har tagit prover men ska ta ett till prov för att se mer, säger Tom Myrland.

– Ofta är det äldre ledningssystem och vattenberedare som är problemet, säger han.

– Det är konstigt att det helt plötsligt blir fel på så många hushållsvattenberedare, samtidigt som de bytte vattentäkt, säger Kristina Engberg som JO-anmält kommunen för dess agerande.

JO beslutade att inte gå vidare med anmälan, men nu planerar Kristina Engberg att kontakta en jurist för att ta reda på om hon och de andra som drabbats kan få någon sorts ersättning.