Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon knep etappsegern på O-ringen

Så kom den då, den första etappsegern i O-ringen i Boden. Och det var inte oväntat Norbergs OK:s Malin Björkqvist som svarade för bedriften på den andra etappen på måndagen. Även för några andra av våra lokala löpare gick det bra.

Malin Björkqvist hade på känn att hon hade chans på seger när den andra etappen avgjordes. I klassen Challenge Damer 10 kilometer var det masstart som gällde.

– Ja, jag förstod att jag hade chansen. I den här klassen är det många som inte är så säkra på att orientera, fast de springer fort, säger Malin.

Mycket riktigt, i starten var det flera av konkurrenterna som drog iväg snabbt.

– Men de missade flera kontroller, det såg jag, så snart var jag uppe i täten och för mig gick det bra hela vägen. Jag hade bara en liten bom på en kontroll mot slutet, så jag är jättenöjd, berättar Malin.

Malin vann med drygt två minuter men det räckte inte för att ta ledningen sammanlagt. Hon ligger kvar på andra plats, knappt tre minuter efter.

Rasmus Jonson, OK Hedströmmen, springer i klassen H12 Kort. På måndagen blev det en andraplats för Rasmus efter en väldigt duktig finsk kille. Rasmus gick i alla fall upp på andra plats även i sammandraget.

För en annan Rasmus, Elmertoft från Norberg, gick det inte lika bra. I klassen H20 Lång satsade han hårt men en krånglande lårmuskel och knäsena ställde till det för honom så han fick haltande ta sig igenom loppet.

– Vi får se om en vilodag räcker för att komma tillbaka, annars kanske jag startar på den sista etappen, säger Rasmus.

Även måndagsetappen bjöd på fin och svår orientering, i omväxlande berg och sandiga tallhedar. Efter vilodagen i dag tisdag fortsätter O-ringen med ytterligare tre kuperade etapper.