Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Hoppas att folk har roligt”

På torsdag är det premiär för Nya Norbergsdagarna. Under fyra dagar kommer Norberg att fyllas med livemusik, Elviskopior och mycket mer.

Annons
Eva-Lena Silva, 57 år, turistansvarig i Norbergs kommun, Norberg: – Alla föreningar som ställer upp och gör Nya Norbergsdagarna möjligt. Det är helt makalöst vad folk engagerar sig.

Norberg. Sedan många år har Elvisdagen varit ett årligt evenemang där Elviskopior framför låtar av stjärnan på scenen i Tingshusparken. Under ett dygn invaderas Norbergs gator av entusiaster från hela Sverige.

I år ville arrangörerna erbjuda något mer för besökarna. Resultatet blev fyradagarsevenemanget Nya Norbergsdagarna.

Norbergs Elvisvänner heter föreningen som ligger bakom Elvisdagen. Med hjälp av Norbergsborna Ulla och Jonny Pedersen har de för första gången satt ihop Nya Norbergsdagarna som är fyllda med aktiviteter. Satsningen ser de som en rolig utmaning.

– Det ska bli roligt. Norberg är litet, så vill man att något ska hända får man göra det själv. Vi hoppas bara att folk har roligt, säger Ulla Pedersen.

Nya Norbergsdagarna startar på torsdag med en mångkulturell matmarknad på torget, samt tivoli och lokala artister som underhåller. Helgen fortsätter i musikens spår med bland annat gruvpunken i Kärrgruvan, musikkryss och småstjärnorna.

Eva-Lena Silva, turistansvarig i Norberg, ser fram emot dagarna.

– Det är en familjeaktivitet som alla kan ha glädje av.

Jenny Jahr Hamlin, 35 år, mammaledig, Norberg: – I år blir första gången vi går då vi bott i Fragg förut och det varit ett projekt att ta sig dit.
Daniel Vik, 42 år, dataingenjör, USA: – Att det drar folk till Norberg. Det främjar turismen.
Helene Vik, 39 år, marknadsförare, USA: – Det sätter Norberg på kartan. För sådana här bygder är det viktigt med gemenskap.
Margareta Bäck Norén, 66 år, pensionär, Stockholm: – Jag bor inte här men jag tycker att det låter jätteskoj.
Änglah Ruutikainen, 6 år, Fagersta: – Att fika på Elsas.
Annons