Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppas detta inte händer igen

Annons
Restaurangen vid Resedans äldreboende fick hålla stängt i lördags. Bilden är tagen i annat sammanhang.

När man läser måndagens (12/3) FP sätter man nästan morronkaffet i halsen. Hur kan man ta så lätt på sin arbetsuppgift så man inte försäkrar sig om att det finns bemanning på alla ställen? Hur kan man låta cirka 25 betalande matgäster vänta utanför den låsta matsalen utan att ge besked eller information om orsaken?

Att sedan hänvisa de boende till Björkängens matsal är ett stort hån som jag ser det, då vet man inte vilka personer man talar om. Hög ålder, rullstolsburna och med rollatorer som hjälpmedel – hur ska de orka gå 2 kilometer till Björkängens matsal i snömodd?

Att matsalen är en service till de boende är en sanning med modifikation. Det är ett politiskt beslut! En av anledningen till att kommunen fick ett trygghetsboende i kvarteret var att det fanns en samlingslokal/matsal i nära anknytning.

Nej, skärpning. Behandla inte våra äldre så nonchalant!

Många medicinerar och behöver kost på bestämda tider så maten och den sociala kontakten är viktig. Hoppas det var en engångsföreteelse så att matgästerna inte behöver vara rädda att det upprepas varje helg.

Inga-Stina Hesselius

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons