Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hoppe lätt till semifinal

Det artar sig mot en grym fredag nere vid Eskiln. Då ska semifinalerna och finalen avgöras i klassen Junior Men, där Jeremia Hoppe är Sveriges stora hopp.
– Jag hoppas på medalj, säger Hoppe.

Jeremia Hoppe gick ut som sjätte man i det första kvalheatet i klassen Junior Men under torsdagsmorgonen. Åkarna före honom hade visat upp kvalificerade trick och Hoppe, med både Sverige och Fagersta i ryggen, hade press på sig att prestera.

Det gjorde han. I världsklass.

Redan i det första hoppet slog han till med en 900 grab, ett trick bara ett fåtal åkare i världen kan göra. Sedan gled han lätt vidare till semifinalen, och utklassade de andra åkarna poängmässigt.

– Det kändes bra. Det första åket (av två, reds anm) var ett saferun, då satsade jag bara på att inte ramla. Men eftersom jag gjorde en 900 grab och sedan fortsatte bra vann jag mitt kval redan i det första åket, säger Jeremia Hoppe.

I morgon fredag väntar semifinaler vid halv tolv och där har Hoppe bara en sak att tänka på:

– Jag siktar på final. Jag har vunnit SM och flera andra tävlingar förut, men aldrig ett EM-mästerskap. Så jag hoppas på medalj, säger han.

Även William Klang tog sig vidare till semifinal när han kom tvåa i sitt kvalheat.

I återkvalet under torsdagskvällen fixade också Christian Forssten semifinalplatsen.