Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppet släckt för största EM-hoppet

Han var Sveriges främsta hopp inför EM och skulle till slut få stoltsera med en EM-medalj. Men Jeremia Hoppes och det svenska wakeboardlandslagets drömmar om guld krossades under fredagsförmiddagen.

Annons
Jeremia Hoppe (i bilen) skadade sig i semifinalen.

Hoppe hade i sitt första åk i semifinalen visat sin enorma klass och var efter det åket redan klar för final. Men i det andra åket, som han bara körde för att träna inför finalen, landade han med för raka ben efter ett hopp.

– Hans knä hoppade ur led, men hoppade sedan tillbaka igen. Men vi tror att han kan ha fått en fraktur på nedre delen av benet, säger Sveriges förbundskapten Christina Johansson.

Hoppe fördes till Västerås akutmottagning för röntgen omgående efter skadan.

– Men hans andra åk var inte onödigt. Han skulle förbättra sin runda till finalen, säger Johansson.

William Klang, som även han var i semifinal och slutade femma, bara två poäng från finalen, led med sin lagkamrat Hoppe.

– Det är sjukt sorgligt. Men det fanns ingen anledning att backa inför det andra åket, det här vara bara otur. Så är det tyvärr i den här sporten, säger Klang.

Klang gjorde ett bra förstaåk i sin semifinal, men i och med en dålig landning i det första hoppet i det andra åket fick han tyvärr inte ihop de poäng som behövdes för en plats i finalen.

– Men jag är sjukt nöjd ändå. Jag gjorde allt som var planerat. När jag landade dåligt i hoppet visste jag att det inte skulle räcka till final, säger Klang som tävlar i EM för första gången.

– Jag trodde inte att jag skulle ta mig vidare från kvalet. Jag är väldigt nöjd med att ha tagit mig så här långt.

Inte heller Christian Forssten, som körde i samma semifinalgrupp som Jeremia Hoppe, tog sig vidare till final. Han slutade sjua i semifinalen.

Tysken André Botta vann sedan finalen.

Annons