Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotade att tända eld på poliser

Två poliser ryckte ut till en butik där en man uppträdde konstigt. Mannen blev då arg på poliserna och hotade att tända eld på dem ifall de inte försvann.

Annons

Mannen är i 55-årsåldern och bosatt i Hallstahammar, men händelsen utspelade sig på Coop i Fagersta i våras.

Mannen, som enligt förundersökningen misstänktes vara påverkad av narkotika, sågs först av personalen stå utanför butiken och rota i soporna, vilket fick dem att ringa polisen. Mannen gick in i butiken och kastade artiklar ner i en korg, samtidigt som han grymtade för sig själv.

När polisen anlände började de prata med honom men mannen vill bli lämnad i fred. Polisen föreslår då att de ska gå utomhus och prata, vilket mannen vägrar. Han hotar i stället att spruta tändvätska på golvet framför poliserna och tända på ifall de inte ger sig av och när de står kvar gör han slag i saken. Han lyckas dock inte få eld på tändvätskan och poliserna sprejar honom samtidigt med pepparsprej. Mannen springer då iväg men poliserna hinner i kapp honom, får ner honom på golvet och sätter på handklovar.

När mannen senare förhördes medgav han omständigheterna men nekade till brott.

Han är åtalad för hot samt våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt ringa narkotikabrott. Han ska också ha snattat lite kyckling från Ica i Hallstahammar vid ett senare tillfälle, vilket också inryms i åtalet.

Annons