Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotade socialsekreterare och stal verktyg

En 50-årig man döms till skyddstillsyn för sammanlagt fem brott. Han åkte även fast för grov olovlig körning fem gånger.

Annons

50-åringen, som tidigare bodde i Fagersta, blev flera gånger åtalad under hösten 2014.

Tingsrätten finner att mannen är skyldig till olaga hot mot en restauranganställd i Fagersta sommaren 2014. Mannen hade hållit i en ljushållare och hotat den anställda.

50-åringen ska även hotat en socialsekreterare på Fagersta kommun då socialsekreteraren vägrat lämna ut uppgifter om anhöriga.

50-åringen är skyldig till skadegörelse genom att han backade på en lätt lastbil, vilket orsakade skador för 26 000 kronor.

Han gjorde inbrott på en gymlokal i Fagersta och stal växelkassa, surfplatta och träningskläder. Dock sänker tingsrätten skadeståndskravet då gymmet hade haft inbrott innan 50-åringens stöld vilket gjorde det oklart hur mycket som stals.

Mannen stal även vid ett inbrott i en lada i Ängelsberg en stor mängd verktyg. Mannen erkänner ovan nämnda brott. Han döms även för grov olovlig körning vid fem tillfällen.

Straffvärdet för brotten motsvarar fyra månaders fängelse. Mannen har berättat att han uppsökt vård för psykiska besvär. Tingsrätten finner att skyddstillsyn tillsammans med behandling av frivården ger mannen bättre chanser att inte falla tillbaka i brott.

Annons