Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hund blev påkörd av tåget – olyckan vållade långt trafikstopp

Inledningsvis trodde man att en person blivit påkörd av tåget i Surahammar. Det visade sig dock vara en hund som fick sätta livet till.

Annons

Vid 18.30-tiden på måndagskvällen såg en lokförare något som flimrade förbi då tåget var i närheten av järnvägskorsningen vid Hjulmakarvägen i Surahammar och hörde en duns mot lokets front och under loket.

Lokföraren trodde inledningsvis att en person hamnat under tåget. Tågtrafiken förbi Surahammar stoppades med anledning av olyckshändelsen.

Flera tåg stoppades på sträckan Västerås-Surahammar-Fagersta och omvänt under det att polis och räddningstjänst sökte av området kring olycksplatsen. Efter en stund kunde man konstatera att det inte var en person som blivit påkörd – det visade sig vara en hund som sprang upp på spåret just när ett tåg passerade. Ägarna fanns i närheten och kunde informeras om förlusten av sitt husdjur.

Sikten från en lokhytt är begränsad snett åt sidorna och därför är det mycket svårt för lokförare att se sådant som hastigt dyker upp intill tåget. Tågens bromssträckor – i synnerhet när det gäller tunga godståg – och det naturligt omöjliga att väja med ett tåg gör påkörningar av djur svåra att undvika.

Observera att olycksplatsens läge baseras på preliminära uppgifter.

Annons