Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hund fick inte ordentlig vård

En skadad hund fick inte den vård den behövde. Det trots att hundens ägare vid ett flertal tillfällen uppmanats att ta med djuret till veterinär.

Vid en djurhållningskontroll som länsstyrelsen genomförde hos hundens ägare i våras visade det sig att hunden led av smärtor och hade svårt att gå. Ägarna, ett par från Fagersta, tog med hunden till en veterinär i Västerås. Där konstaterades det att djuret behövde smärtstillande, men att det skulle behövas vidare undersökningar för att ta reda på hur djuret var skadat. Ägarna fick därför en tid för återbesök veckan efter, men kom inte på denna.

Länsstyrelsen beordrade då paret att åter besöka veterinär, vilket de gjorde. Men återigen lät de bli att dyka upp på återbesök. Paret ska dessutom inte ha givit hunden all den medicin som skrivits ut. Länsstyrelsen kräver nu därför att ägarna ser till att hunden medicineras ordentligt samt att de tar med hunden till ny undersökning.

Love Ahlstrand