Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hundar får ingen rastgård

Det blir ingen rastgård för hundarna i Fagersta. Jeanette Storbjörk fick nej på sitt förslag till kommunen.

I april placerade Jeanette Storbjörk ut intresselistor på ett antal platser inne i Fagersta centrum. Där kunde den som vill ha en hundrastgård med ett närliggande hundbad skriva sitt namn.

– Jag la ut fyra listor men när jag skulle hämta dem nu i maj så fattades det en på ett ställe. Men jag fick i alla fall in över 180 namnteckningar, säger Jeanette. Förslaget var att ett område vid Ugglebo i Västanfors, strax intill reningsverket, skulle kunna upplåtas till rastgård.

– Det handlar om ett område ungefär lika stort som en fotbollsplan med sträckning ner till vattnet så att hundarna kunde få bada lite. Marken är ojämn med en del gyttja och det finns inga människor som uppehåller sig här.

I mitten av maj sändes namnlistorna in till kommunen och i fredags fick Jeanette svar. Det blev ett avslag på förslaget.

Enligt brevet håller kommunen visserligen med om att behov tycks finnas och att det ”vore bra om man kan kanalisera detta inom ett inhägnat område”. Dock hänvisar man bland annat till att marken är allmän och därför inte får inhägnas.

Anders Kilström, kanslichef och ansvarig för beslutet har inte gått att nå för en kommentar.