Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur dyrt jubileum?

Fagersta. På tal om förslaget till Fagerstas 70-års jubileum och artikeln i Fagersta-Posten (7/10).

Vi förstår dem som tycker att det sticker i ögonen när man vill fira 70-års jubileum som kostar 500 000 kronor, samtidigt som vi diskuterat neddragningar i kommunen.

Vi har att ta ställning till en tuff budget som ska balanseras mot de verksamheter vi enligt lag måste ansvara för. Kommunen finansierar 2014 års budget delvis med sparade pengar från tidigare års överskott, cirka 21 miljoner kronor.

Schirlbauer och Marberg uttrycker hur viktigt det är med saker som är både kul och lockar människor till Fagersta.

Vi håller till fullo med och tycker detsamma, men det ska vara till en rimlig kostnad.

Förslag som att bygga en scen i Vilhelminaparken och ta hit kända artister verkar vara överkurs med tanke på de kostnader som blir och det är bättre att Eskiln får arrangera detta som tidigare. Palmer i rondeller gillar nog inte Trafikverket som nekat kommunen utsmyckning i dessa.

Arrangera i stället aktiviteter som i stort är självförsörjande som tivoli, marknad, öppna butiker över en helg,

Catwalk med mannekänger från våra butiker, musikskolan och körer kan uppträda i Vilhelminaparken, allt detta kan Cityföreningen ta hand om och dra nytta av.

Man kan anordna till exempel Fagersta Cup i innebandy, fotboll, Wakeboard, hästhoppning, dressyr, fiske mm.

Våra duktiga och kunniga föreningar kan arrangera och ta ansvar för detta.

Naturligtvis ska också Fagersta kommun bidra och hur får förslagsvis en väl sammansatt aktivitetskommitté komma fram till. Gruppen finns redan så det är bara att fortsätta med planering och involvera de som behövs för det fortsatta arbetet.

Nils Rune Lundén (KD)

Anita Lilja- Stenholm (FP)

Monika Andersson (C)

Jan Johansson (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel