Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyckleri om privat vård

Äntligen har de rödgröna kommit till skott när det gäller att inrätta en primärvårdsakut vid Västerås sjukhus. Det är viktigt att vården finns dit patienterna söker sig och att väntetiderna på akuten minskar.

Däremot är det ytterst förvånande att landstingsrådet Denise Norström (S) slår fast att inga företag ska driva den nya akuten. Därmed utestängs många aktörer som skulle kunnat sköta verksamheten. Landstinget Västmanland gör i dag och har länge gjort en stor mängd upphandlingar med privata företag som gör överskott. Vi har bland annat ett av våra sjukhus, Bergslagssjukhuset, på entreprenad. Eftersom Denise Norström nu tydligt tagit ställning för att privata vårdgivare är olämpliga inom landstinget undrar vi vilken entreprenör som är näst på tur att få kalla handen?

Ska landstinget återta Bergslagssjukhuset i egen regi, och även ta tillbaka de gamla problemen som landstinget hade med att driva sjukhuset?

Ska de många privata vårdcentralerna i Västmanland tvingas stänga ner? Att ena dagen säga okej till privata vårdgivare, och andra dagen säga nej, är inget annat än hyckleri på hög nivå.

Maria Dellham (M)

oppositionsråd, Landstinget Västmanland

Tomas Högström (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel