Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I dag öppnar Fagerstahallens utebassänger

Oavsett vädret kommer det vara varmt i vattnet på utebadet vid Fagerstahallen. Dessutom ökar intresset från simklubbar att träna där.

Annons

Samtliga utebassänger öppnar i dag vid Fagerstahallen. 50-metersbassängen och den mindre undervisningsbassängen har fyllts med vatten och täckts med ett pooltäcke.

– Får vi bara sommar och sol så är vi i hamn, säger Anna Ericson, sporthallschef.

Nu återstår att ställa upp de nya parasollerna så föräldrar kan sitta i skugga.

– Som alltid ska alla barn under tio år endast bada under uppsyn av en simkunnig vuxen. Är barnen under fem år måste en förälder vara med dem i vattnet, säger Anna Ericson.

Oavsett väder blir bassängerna välanvända i år. Juli och augusti är uppbokade av simföreningar som ska ha träningsläger. Det är ovanligt med 50-metersbassänger utomhus och det är det som lockar.

– Under våren har vi arbetat fram en arbetsplan som nämnden har antagit. Den handlar om hur vi ska nå ut till föreningar och hur vi ska utveckla campen.

På detaljnivå går planen till exempel in på att det ska finnas en fruktskål framme när gästerna anländer.

– Vi vill komma tillbaka till att få föreningar från Norge och Danmark hit. Arbetet har gett resultat i år med tanke på alla bokningar.

Så blir badvädret i veckan

Bäst väder för sol och bad ser torsdagen ut att få, med en högsta temperatur på 20 grader och soligt hela dagen, enligt prognosen.

Även onsdagen ser ut att bjuda på fint väder: 19 grader och mestadels soligt. Till helgen däremot väntas sämre väder: molnigt och en högsta temperatur på 15 grader.

Källa: SMHI

Annons