Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I dag ska deklarationen in

Senast vid midnatt i dag ska deklarationen vara inlämnad, elektroniskt eller på papper.

Enligt Skatteverket kan det i dag vara högt tryck på e-tjänster och skatteupplysningen och Skatteverket rekommenderar att de med problem försöker igen senare. Rekommendationen är också att i första hand söka svar på frågor via webbplatser.

Fram till 24 april hade 44,34 procent av deklaranterna i Fagersta kommun e-deklarerat. Det innebär att kommuninvånarna tillhör landets flitigaste i att skicka sina uppgifter elektroniskt. Många fler har också valt att avstå pappersdeklarationen så långt i år jämfört med förra året, då Fagersta kom på plats 87 vad gäller antalet e-deklaranter.

– Om Fagersta ligger kvar där uppe har kommunen ökat ganska mycket, man låg betydligt längre bak förra året, säger Kaj Kojer, verksamhetsutvecklare på Skatteverket. En sådan stor förändring har mycket med informationsspridningen att göra, enligt Kaj Kojer:

Att deklarera elektroniskt är på flera sätt säkrare än att göra det med papper.

– Felen blir betydligt färre eftersom överföringsfel mellan bilagor är omöjligt. Du får också en kvittens på att deklarationen kommit in. Och du kan gå in och ändra en lämnad deklaration när som helst, säger Kaj Kojer om att e-deklarera.