Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I falskalarm hos Vattenfall om stort strömavbrott i Skinnskatteberg gömde sig ett äkta strömavbrott

Vid klockan 8.34 på torsdagsmorgonen visade Vattenfalls hemsida att ett stort antal kunder i Skinnskatteberg var strömlösa. Men det rörde sig om ett systemfel. I Kolsva däremot var kunder strömlösa under större delen av torsdagen.

På Vattenfalls hemsida kunde man läsa om strömavbrottet. Prognosen sade att kunderna i Skinnskattebergstrakten möjligtvis skulle vara strömlösa till och med klockan 16.

– Det var inget riktigt strömavbrott. Vi har problem med hemsidan som visar fel, säger Mikael Björnér, kommunikationsansvarig hos Vattenfall Eldistribution.

Det visade sig alltså att det stora strömavbrottet aldrig hade inträffat. Det rör sig om ett systemfel på Vattenfalls hemsida.

Men mitt i rapporter om falskt alarm visade det sig att Vattenfalls kunder i Kolsvaområdet minsann stod utan ström nästan hela torsdagen, mellan klockan 08.30 och 17.00. Anledningen var två kablar som hade grävts av.