Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll kan Per-Ols bli klart för kval

Lagkaptenen: ”Jag tycker att vi har lyft spelet på slutet”.

Annons
Per-Ols lagkapten Lisa Karlsson.

Per-Ols IBF är bara en match från fortsatt spel i kvalet till allsvenskan.

– Jag tycker att vi har lyft spelet på slutet, säger lagkaptenen Lisa Karlsson.

Per-Ols IBF bäddade genom 4–1-segern hemma mot Kumla IBK för en direkt avgörande match mot Rönnby Västerås utveckling IBK på fredagskvällen.

Läs mer: Smakstart för Per-Ols i förkvalet

Och det är fördel Per-Ols, som går vidare till fortsatt kvalspel till den nya allsvenskan om laget tar en poäng i Kristiansborgshallen. Platsen i division 1 säkrade Per-Ols genom att bli topp fyra i division 2.

– Det var ett delmål för oss, att bli sämst fyra, så det delmålet har vi klarat, säger Lisa Karlsson som varit stabil på sin backplats hela säsongen med 12 inspelade poäng (8 mål + 4 assist).

– Jag tycker att vi har lyft spelet i de senaste matcherna. Det känns som att vi är i bra form och vi ser fram emot att få möta Rönnby.

Västerås IBS vann division 2 och är redan klart för kvalspel till allsvenskan, som är ny serie som införs till nästa säsong. Vilket som det blir det andra laget från Västmanland som får chans att kvala avgörs alltså på fredagskvällen.

De tidigare mötena i serien mellan Per-Ols och Rönnby under vintern har slutat med en vinst för vardera laget, Per-Ols vann hemma med 8–3 medan matchen i Västerås slutade 5–3 till Rönnby.

– Jag tror att vi har en bra chans att vinna och gå vidare, säger Karlsson.

– Rönnby brukar vilja ha bollen mycket och styra spelet så det gäller att vår defensiv fungerar.

Rönnby Västerås utveckling IBK är ett av flera lag i Västeråsföreningen. En förening som också har lag i SSL och division 1, så medelåldern på spelarna hos Per-Ols motståndare är drygt 16 år.

Om Per-Ols går vidare väntar ett playoff-spel, i bäst av två matcher, Karlstad IBF Ungdom som i stor stil redan vunnit division 2, Värmland.

– Matchen mot Kumla kändes bra. Det var skönt att vi kunde vinna, säger Karlsson.

– Nu är det förstås roligt om säsongen blir så lång som möjligt.

Läs mer: Tränaren om kvällens match

Läs mer: Aktuell tabell för förkvalet finns här

Annons