Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ideella kulturföreningar får stöd

Annons

Vuxenskolan i Gävleborg har fått stöd till ett dansbaneprojekt i Skog och Stråtjära (dansbanan på bilden ligger i Gnarp). Arkivbild.

Kulturakademin i Storuman är en av sex ideella föreningar som får 200 000 kronor av Postkodlotteriets kulturstiftelse till olika kulturprojekt utanför storstadsregionerna. I Storuman, Tärnaby och Umeå ska instrument byggas av is och sedan användas vid konserter från exempelvis snöhögar eller i slalombackar.

I Skog och Stråtjära utanför Söderhamn arrangerar Vuxenskolan Gävleborg ett dansprojekt på dansbanor, i Sölvesborg görs teater om flyktingar på Europas längsta gångbro, i Vadstena visas multikonst i två övergivna silor och i Gnesta blir det performance i ett skyltfönster.

I Sollefteå, Kramfors och Härnösand ska särskolan, pensionärer och tjejer i idrottsrörelsen göra olika animerade filmer.

Även Österängs konsthall utanför Jönköping får stöd. Där ska en konstnär tillsammans med de boende göra ett monument om "den vanliga människan".

Postkodlotteriets kulturstiftelse delar den här gången ut sammanlagt 2,5 miljoner kronor och ytterligare åtta föreningar får mindre summor.

Annons