Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ideellt drivet bibliotek?

Västanfors. Vill Stig Henriksson (V) med flera bestämmare ha fler besökare på Hellsingbiblioteket?

Alla som driver någon form av verksamhet vet att utbud och tillgänglighet är viktigt för att kunna locka kunder/besökare. Så också lite reklam.

Nuvarande öppettider i Västanfors passar bara oss pensionärer som är lediga hela dagarna. Heltidsarbetande föräldrar har inte stor chans att återlämna de böcker, och låna nya, som ambitiösa lärare i förskola och skola ser till att eleverna får låna på Hellsingbiblioteket.

Ofta kommer det rapporter om att ungdomars läsförståelse minskar i Sverige, särskilt för pojkar. För att öka läsförmågan är läslusten viktig och vi vuxna måste hjälpa barn och ungdomar att hitta till biblioteket. Hembygdsgården har stor hjälp av alla som jobbar ideellt, kan det vara något för biblioteket? SPF, PRO, Lions med flera har många medlemmar som säkert ställer upp.

Bokcirklar, byte av böcker mellan Fagersta och Västanfors och gratis att stå på kölista till en bok, kan säkert också locka fler.

När jag inte längre kör bil vill jag bo mitt i Västanfors, där finns de tre viktigaste sakerna för överlevnad och livsluft, inte bara livstid. Nämligen: mat (-butik, -restaurang), bibliotek och kommunikationer ut i världen för ökad livslust.

Priset i jämställdhet som ska delas ut kan med fördel ges till någon som ökat jämställdheten mellan Fagersta och Västanfors, eller stavas det hellre solidaritet?

Bokmalen i Söder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel