Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ilsken bilist försökte köra på poliser

Bilisten ilskande till och körde rakt mot polispatrullen. Som lyckades backa därifrån och sätta sig i säkerhet.

Annons

Upprinnelsen till söndagens händelse i ett samhälle utanför Fagersta var att ambulanspersonal kommit för att se till mannen. Dessa bedömde att situationen var sådan att förstärkning behövdes från polisen som larmades till platsen vid lunchtid. Mannen som uppträdde aggressivt ville inte kännas vid dessa utan hoppade in i sin bil. När polispatrullen närmade sig mannens fordon för att prata med honom ilsknade han till ännu mer. I stället för att gå ur bilen gasade mannen och körde rakt mot polispatrullen innan han gav sig i väg därifrån.

Polispatrullen följde till en början efter och kunde konstatera att den förföljda mannens hastighet var betydligt mycket högre än tillåtet genom området. Plötsligt vände mannen på färdriktningen och körde ännu en gång mot polisen. Enligt polisernas bedömning gjorde mannen inte minsta ansats till att bromsa. De hade riskerat att bli nermejade. kanske med stora personskador som följd, om de gått ur bilen. Och sittandes i bilen att utsättas för en krock. Situationen var därmed så allvarlig att insatsen avbröts.

– Vi tar inga risker i sådana här situationer utan måste alltid tänka på säkerheten. Blir sådana här personer stressade kan konsekvenserna bli stora, säger stationsbefälet Magnus Strömberg vid Fagerstapolisen.

Den hotfulle bilisten är misstänkt för såväl försök till grov misshandel som grov vårdslöshet i trafik. Ingen person kom till skada.

Annons