Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Impola värvad av världsklubb

Karriären fortsätter spikrakt uppåt. Nu har den förre detta Norbergs SK-åkaren Bill Impola blivit värvad till den världsledande långloppsklubben Team Coop.

Under hela sin karriär har Bill Impola, som tidigare har tävlat för Norbergs Skidklubb, varit inställd på tradtionell längdskidåkning. Men efter hans två senaste säsonger, där resultaten har överträffat varandra i princip hela tiden, fick den världsledande långloppsklubben Team Coop upp ögonen för honom. Och det har nu utmynnat i ett omfattande kontrakt med klubben.

– Det är faktiskt en stor grej i min karriär. Det är väldigt motiverande att kunna få uppbackning både på läger och servicemässigt, säger Bill Impola, som i dag kör med Malungs SK.

Kontraktet är skrivet på ett år och det innebär en rejäl satsning för Impola när försäsongen sätter i gång inom några veckor. Närmast väntar ett träningsläger 8-16 maj i Italien för Team Coop.

– Mitt träningsupplägg kommer att ändras lite på lägren. Det blir mer stakning och överkroppsträning. Över huvud taget kommer det att bli mer fokus på långlopp för min del, säger Impola.

Läs en längre intervju med Bill Impola om långloppssatsningen i onsdagens e-tidning.