Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Imponerade på tränaren

"Det här var hans bästa match hos oss".

Annons
Victor Danielsson, Fagersta AIK.

Planen Fagersta AIK:s plan inför matchen mot Hedemora var att hålla tätt bakåt och sedan bättre ta tillvara på de målchanser som laget skapade.

Utdelningen blev klart bättre än förväntat. FAIK bjöd på en riktig urladdning. Bröt sviten av mål- och poänglösa matcher på ett imponerande sätt.

Efter två mållösa matcher i rad behövde FAIK endast dryga minuten på sig för att spräcka nollan. Och då hade Jesper Andersson redan hunnit pricka stolpen. Sedan rullade det bara på. Visserligen kvitterade Hedemora. Men FAIK tog tillbaka initiativet.

FAIK gjorde det trångt för gästerna i mittzonen, hade också för det mesta bra koll på spelet i egen zon. Och fick några enkla mål med sig.

I mittperioden var matchen på väg att väga över till Hedemora. Men i stället för reducering kom 4–1 genom Anton Ekström.

– Det var ett viktigt mål. Det kändes som att Hedemora var på väg in i matchen då, säger FAIK-tränaren Johan Rauch.

Så inför slutrundan var det klar fördel för FAIK. Då steg Oscar Ekman, lagets yngste spelare fram, och stänkte in 5–1 helt på egen hand. Hans första mål i seriespelet för säsongen.

– Hedemora tappade pucken just innanför egen blålinje. Så jag fick tag på den och kom ensam med målvakten, säger 16-årige Oscar Ekman.

Avslutningen var distinkt. Ett perfekt skott.

– Jag vet vad jag ska göra i de lägena. Det är lägen som jag gillar. Där missar jag inte, säger Ekman.

– Oscar har ett väldigt bra skott. Framför allt annonserar han inte långt i förväg att ska skjuta, säger FAIK-tränaren Johan Rauch.

Ytterligare en FAIK-spelare fick göra sitt första. Anton Kaskikallio har fått vänta nio matcher på att näta.

– Äntligen! kommenterade han sitt 6–1-mål.

Självklart mycket lättnad hos FAIK efter segern. Redan i kväll är det match igen. Nu väntar Björbo IF borta.

– Nu gäller att vi kan få killarna att förstå varför vi vann den här matchen. Jag hoppas innerligt att vi kan ställa upp med samma lag igen, säger Rauch som lyfte fram backen Victor Danielsson efter segern mot Hedemora.

– Det här var hans bästa match hos oss. Jag är imponerad av honom.

Annons