Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inbrottstjuvar slog till under lovet

Skogsmästarskolan i Skinnskatteberg har haft besök av tjuvar flera gånger på senaste tiden.

En ruta krossades och inbrottslarmet gick i gång på skolan en kväll förra helgen.

– Det var ett ganska kraftigt ljudlarm så många av studenterna som bor här som kom ut och då hade väl tjuvarna blivit rädda och stuckit, säger Staffan Stenhag.

Han konstaterar att gärningsmännen inte verkar ha fått med sig något den här gången, men det fick de för några veckor sedan, kring julen.

Då blev skolan av med två datorer och dessutom stals en dator från elevkårens lokal.

– Det är väldigt tråkigt, men svårt att stoppa. När vi är där under terminerna händer det inte så mycket utan det är på loven som det sker, säger Anton Stolpe Nordin, kårordförande på Skogsmästarskolan.

– Det är ju medlemmarna i kåren som får ta smällen, pengarna vi förlorat hade vi kunnat lägga på något annat, tillägger han.

Elevkåren har haft inbrott tidigare och därför plockas det mesta undan. Nu har kåren också infört olika skydd och hoppas på att deras lokaler ska slippa fler inbrott i framtiden.

Händelserna är anmälda som stöld och försök till stöld.