Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indian-stjärnan slog banrekordet – med jättemarginal

På tisdagskvällen var Kenneth Bjerre hjälte när Indianerna slog Rospiggarna.
På onsdagen åkte han hem till Danmark – och krossade banrekordet på banan där han vuxit upp.
På lördag kör han avgörande EM-kval i Danmark.

Annons

Kenneth Bjerre har visat storform i inledningen av säsongen.

Trots att högerhanden, som Kenneth Bjerre skadade i en krasch i nomineringsheatet i elitseriepremiären i Vetlanda förra tisdagen, svullnade upp redan under uppvisningsvarvet när förarna hälsar på publiken tog dansken sju poäng på fyra heat i en avgörande insats i Indianernas skrällseger mot Rospiggarna i tisdags. Efteråt hyllades han av Indianernas lagledare Peter Johansson.

– Med tanke på hur det såg ut för honom med skadeläget gjorde han en fantastisk prestation, sa Johansson till Sporten då.

LÄS MER (PLUS): Bjerre trotsade smärtan – körde hårt tejpade: "Svullnade upp direkt – gjorde en fantastisk prestation"

Dagen därpå, på onsdagen, stod Bjerre för en kanske ännu större prestation. I en match för Holstebro i den danska speedwayligan, borta mot Bjerres egen moderklubb Esbjerg Vikings på den bana där han vuxit upp, slog dansken nämligen till med banrekord redan i första heatet. Och inte vilket banrekord som helst – utan ett remarkabelt sådant.

För efter att Indianernas Nicolai Klindt haft tidernas snabbaste tid över fyra varv på Granly Speedway arena i Esbjerg i över fem år hade först Niels-Kristian Iversen och sedan Bjerre sänkt rekordet med 0,2 respektive 0,1 sekunder de senaste veckorna, ned till 57,4 sekunder. Men på onsdagskvällen dundrade Bjerre in på 56,2 – hela 1,2 sekunder snabbare än någon tidigare kört på banan.

Bjerres Holstebro förlorade dock matchen med 44–40, sedan bland andra indian-kollegan Klindt svarat för avgörande insatser för Esbjerg (11+3 poäng på sex heat) och säkrat hemmasegern.

Matchen innebar välkomna formbesked för de båda danska indian-förarna som liksom polske lagkompisen Adrian Miedzinski på lördag kör det avgörande kvalet till EM-serien i kroatiska Gorican, där 16 förare gör upp om sju platser till Europamästerskapets fyra ordinarie deltävlingar.

LÄS MER (PLUS): Fingertoppskänslan avgjorde – då får lagledaren högst betyg efter Indianernas skrällseger

Annons