Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indianförarens vråltunga säsongsdebut i allsvenskan: Nollad och bortplockad

Viktor Bergström är förstereserv i Indianerna om Ludvig Lindgren, Victor Palovaara eller Bjarne Pedersen åker på skador.
Men hans första allsvenska premiär i år hade knappast kunnat sluta sämre.

Annons

Viktor Bergström i sin enda match för Indianerna 2016 – då han nollade i tre heat mot Elit Vetlanda (arkivfoto).

I Indianernas lagbygge är Viktor Bergström, 30, den som vid skador kan gå in och ersätta Ludvig Lindgren, Victor Palovaara eller Bjarne Pedersen vid skador utan att laget slår i snittaket (Nicolai Klindt kan användas för att ersätta de andra fyra ordinarie förarna).

Men Norrköpingsföraren är lågt rankad och har under säsongsinledningen inte ens fått köra i allsvenskan, där han tillhör Västervik. Och när han på torsdagen, i tredje omgången av allsvenskan, till slut fick chansen gick det inte alls som han önskat.

Bergström nollade i båda sina första heat – där han körde i par med Indianernas Victor Palovaara mot först Örnarnas Pontus Aspgren/Adrian Cyfer och sedan Mathias Thörnblom/Magnus Karlsson – och blev sedan utbytt mot reserven Freddie Eriksson både i sitt tredje och i sitt fjärde heat. Trots det lyckades Västervik vinna matchen med 48–42, tredje raka segern i inledningen i allsvenskan, och lagledaren Morgan Andersson gav Bergström beröm efteråt:

– En stor eloge till Viktors team i depån. Inga sura minner, utan de hjälper till med däcksidor till de övriga förarna. Vi vill mata på med Freddie Eriksson när han gick så bra, säger han till Västerviks tidning.

LÄS MER: Positiva besked för Indianerna: Den tjeckiske stjärnan tillbaka på cykeln efter kraschen

Bergström själv hade stora förhoppningar när han talade med tidningen inför tävlingen:

– Jag har känt att jag har varit nära ett tag. Så förhoppningsvis kan jag ta tillvara på den här möjligheten, sa han då, apropå att han ligger femma i division 1-snittligan den här säsongen efter att ha kört in 40 av 48 möjliga poäng på 16 heat.

Palovaara körde in fem poäng på fyra heat som heatledare i Västervik där Peter Ljung, till vardags lagkapten i Dackarna, var poängbäst med tolv inkörda.

På söndag kör Bergström, Palovaara, Jonatan Grahn, Jari Mäkinen och 250-kubiksföraren William Hedengren för Indianernas division 1-lag i en fyrlagsmatch i Hagfors.

LÄS MER: Lindgrens hälsning till fansen: "Just nu är det viktigaste att läka"

Bergström körde för Indianerna förra året, och fick då göra en match i elitserien: Hemma mot Elit Vetlanda. Då nollade han i tre heat och kraschade dessutom och skadade ryggen illa i det tredje och sista.

– Inför den här säsongen kom jag ju tillbaka från en svår ryggskada. Fokus har hela tiden varit på att kunna köra igen. Sedan att det går så här pass bra är jätteroligt så klart, sa Viktor till Västerviks tidning.

Annons