Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga "likes" på bilder stressar var femte ungdom

Var femte ungdom i Sverige känner stress när ingen gillar deras bilder som de delar i sociala medier, värre är det i Norge, där var fjärde ungom uppger samma sak. Detta visar en undersökning som Yougov gjort tillsammans med Canon.

Annons

Var femte ungdom blir stressade när ingen gillar deras bilder.

Ungdomar i åldrarna 16 till 24 år fick svara på frågan om de blev stressade när ingen gillade deras bilder i sociala medier. 25 procent av norrmännen, 21 procent av svenskarna samt 17 procent av ungdomar från Finland och Danmark uppgav i undersökningen att de kände stress när de inte fick "likes" på bilder som de spred i sociala medier.

Men det är inte bara ungdomar som drabbas av stress när deras bilder inte blir gillade, även vuxna mellan 25 och 40 år uppgav detta. Dock i mycket lägre grad, bland svenskarna och danskarna var det 12 procent som uppgav detta, bland norrmännen endast 10 procent och finnarna 14 procent.

– Det är tur att oron verkar avta med åldern, men det finns ju olika sätt att minska sin bildstress. Antingen får man lära sig strunta i vad andra tycker eller så lär man sig helt enkelt bli en bättre fotograf. I den här undersökningen finns det en fingervisning om vad som fungerar bäst, säger Helen, Iwefors-Häggblom, kommunikationschef på Canon i ett pressmeddelande.

I undersökningen uppgav endast drygt hälften, 53 procent, av svenskarna att de var nöjda med sina bilder. 55 procent av finnarna samt 46 procent av norrmännen likaså. Men i Danmark var endast 35 procent nöjda med sina bilder.

(Källa: Undersökningen är genomförd av marknadsundersökningsföretaget YouGov. Sammanlagt 1025 intervjuer har genomförts med 16-40 åringar i Norge, Danmark, Sverige och Finland.)

Annons