Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen förbättring...

Så vill man ännu en gång få oss att tro att en försämring egentligen är en förbättring. Jag tänker denna gång på idén med hemrehab. Tidigare har man ju försökt få oss att tro att det är för de äldres bästa man låter dem bo kvar så länge hemma att de sällan hinner njuta av det fina ett äldreboende har att erbjuda när eller om man får ett plats på en sådan inrättning. Ingen skugga ska falla på personalen. Förklaringen är ju att det är billigare att man är hemma men det vill inte politiken stå för. Och tänk att vi har en rättighet att jobba till 67 år. Politiken säger ogärna att vi måste jobba mera utan lindar in det i en rättighet, något fint, en möjlighet snarare än ett ska.

Att kommunen skatteväxlat med landstinget för att göra också hemsjukvården kommunal har väl också en ton av bry sig om och komma närmre. Att man skatteväxlar så dåligt att de som är beroende av hemsjukvården kommer att få betala med både skatt och avgift kan väl inte ens våra politiker få till en förbättring.

Så var det då det här med hemrehab. Endera är det så att Fagersta-Posten inte förstått eller så är det så att man på fullt allvar menar att hemrehab är nästan lika bra som dagrehab. Både tjänstemän och politiker säger så.

En dam som jag känner har haft möjlighet få gå på rehab. Det har ju bara varit vissa perioder enär där har man redan skurit på resurserna. När hon nu fått sluta har hon fått en orange boll att klämma på i stället. Är det inte gulligt? En orange boll! Den är på sin höjd ett nöje för katterna!

Vad ska nu terapeuter och sjukgymnaster göra? Ska dom åka omkring och titta så att folk klämmer på bollarna på rätt sätt?

Putte D

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel