Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avslutade karriären som SSL-stjärna – nu gör Madelene Backlund comeback i Västerås IBS: "Kommer köra fullt ut"

Västerås IBS gör ett drömförvärv.
Tidigare SSL-stjärnan Madelene Backlund gör comeback i moderklubben efter att ha varit borta från innebandyn i nästan tre år.
–  Och tycker att det är såpass kul att jag ändå är beredd att lägga ner den tiden på innebandyn som krävs nu resten av säsongen, säger Backlund till Innebandymagazinet.

Annons
Madelene Backlund firar SM-guld med Rönneby. Nu är hon tillbaka i Västerås. Bild: Andreas Hillergren/TT.

I maj 2015 kom beskedet: Madelene Backlund lägger innebandyklubban på hyllan.

Då hade hon gjort succé i SSL och vunnit poängligan i grundserien med 81 poäng, men förlorat SM-finalen med Rönnby Tigers.

Sedan dess har den 26-årige forwarden inte synts till på planen – tills nu. För när Västerås IBS i dag möter Linköping IBK Ungdom finns den förre stjärnan med i truppen.

- Det känns väldigt kul. Jag har tränat med dem sedan i höstas och nu känner jag mig redo att prova spela lite. Och tycker att det är såpass kul att jag ändå är beredd att lägga ner den tiden på innebandyn som krävs nu resten av säsongen, säger Backlund till Innebandymagazinet

Och Västeråspubliken kommer få njuta av Backlund inte bara under helgen.

– Jag kommer köra fullt ut denna säsong och sedan får vi se! Har varit ifrån det länge så det är svårt att svara på framtiden just nu. Jag har två barn som snart är två år och en 7-månaders, så vi får se. 

Mer läsning

Annons